La Ligna - Duurzame Kleding van La Ligna

Duurzame Kleding van La Ligna

Wij willen de wereld graag een beetje mooier en kleurrijker maken. Dit doen we niet alleen door middel van onze kleding en accessoires, maar ook door het steunen van verschillende initiatieven die ervoor zorgen dat kansarme vrouwen en kinderen een eerlijke kans krijgen en een zelfstandig en gelukkig bestaan kunnen opbouwen. La Ligna werkt hiervoor samen met Terre des Hommes en Silk with a Soul. Lees op deze pagina meer over onze leuke projecten! 

Onze eigen collectie is volledig duurzaam! Wij werken samen met OESO en/of ILO-gecertificeerde fabrieken die aan alle eisen moeten voldoen als het gaat om milieuregels en arbeidsvoorwaarden. In deze fabrieken vinden regelmatig inspecties plaats om te kunnen garanderen dat alle regels worden nageleefd. Voor onze kleding, die onder andere afkomstig is uit landen zoals Italië, Portugal, China, Turkije en Polen, betalen we een eerlijke prijs. Zo draagt La Ligna haar steentje bij aan een betere wereld!
 

Terre des Hommes
Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. La Ligna steunt deze missie, zodat kinderen gewoon kind kunnen zijn. Wij doen dit op twee manieren, via de Terre des Hommes outlet winkels en door middel van acties in onze winkels. Zo doneren wij per verkochte Terre des Hommes sjaal €5! Shop hier een Terre des Hommes sjaal of kijk op de website van Terre des Hommes voor meer informatie over de projecten en wat jij kan doen.
Duurzame Kleding

Terre des Hommes uitreiking

Op 25 januari 2016 heeft La Ligna een cheque ter waarde van €6062,85 euro uitgereikt aan Terre des Hommes! Dit mooie bedrag hebben wij kunnen doneren door het verkopen van Terre des Hommes jurkjes en sjaals. De uitreiking van de cheque vond plaats in ons filiaal Amsterdam Oostpoort. De dames van dit filiaal wisten namelijk de meeste donaties op te halen voor Terre des Hommes! Op bovenstaande foto zie je onze directeur Sandra de Wit (in het midden op de foto) en de filiaalmanager van Amsterdam Oostpoort, Paulien Schilder-van der Woude, een cheque overhandigen aan Harald de Boer van Terre des Hommes. Wij zijn erg trots op deze opbrengst en blijven inzamelen voor Terre des Hommes; onder andere door de verkoop van Terre des Hommes sjaals.
 

Silk With a Soul: Handgeweven zijden sjaals uit India

Duurzame Mode


Hou jij ook zo van het gevoel van zijde? Het is alleen erg jammer dat veel zijde natuur- en mensonvriendelijk wordt gemaakt. La Ligna werkt daarom samen met Silk With a Soul! Iedere zijden Silk With a Soul sjaal is handgeweven door zijdewevers in Noordoost India. Hierdoor is iedere Silk with a Soul-sjaal uniek. Met de aankoop van een sjaal help je ons meer werkgelegenheid te creëren voor lokale wevers in India, en kunnen we dit eeuwenoude ambacht in stand houden. Wist je bijvoorbeeld dat er één dag nodig is om een sjaal te weven? Zo koop je een sjaal die met veel liefde is gemaakt. Shop nu jouw Silk With A Soul-sjaal en help kansarme vrouwen in Noordoost India een eerlijk bestaan op te bouwen!

Naast mensvriendelijk, zijn deze sjaals ook erg natuurvriendelijk. De sjaals zijn gemaakt van de "peace silk". Dat is een zijdesoort waarbij boeren wachten totdat de rups zich ontpopt heeft tot een vlinder. Pas nadat deze uit de cocon vliegt, begint de productie. Op deze manier krijgen de rupsen de kans zich te ontpoppen tot een vlinder en kan deze een fijn vlinderleven leiden. Helaas is dit bij andere zijdesoorten niet het geval. Daarnaast maakt deze rups een goudkleurige zijde; hierdoor hoeven niet alle sjaals geverfd te worden. De sjaals waarbij verf wel noodzakelijk is, zijn geverfd met een natuurlijke verf met minder chemicaliën.

Met onze Silk with a Soul sjaals kan jij met een gerust hart zijde dragen!