La Ligna - Geschiedenis

Geschiedenis

In 1984 opende het echtpaar Gerritsen hun eerste winkel, in de Stoeldraaierstraat in Groningen. Stijlvolle, vlotte dameskleding met veelkleurige accenten, dat was het idee. Mode die daarnaast ook nog is betaalbaar is. De naam La Ligna betekent niets, maar het allitereert zo lekker, aldus meneer Gerritsen. 

Toen bleek dat de formule van La Ligna succesvol was, werd besloten om het aantal filialen uit te breiden. Door heel Nederland schoten nieuwe vestigingen van La Ligna als paddenstoelen uit de grond en het klantenbestand bleef maar groeien. Ook het assortiment werd steeds breder en in 1992 werd er een ontwerpster aangesteld die voortaan alle damesmode zelf zou ontwerpen voor La Ligna. Er ontstond een exclusieve totaalcollectie die onder het private label La Ligna op de markt werd gebracht.

La Ligna haalt inspiratie uit de hele wereld, maar de ontwerpstudio huist nog altijd gewoon in Nederland. Daarom kan La Ligna als geen anders met passie en liefde voor het modevak kleding ontwerpen die op eigentijdse wijze het unieke karakter van de Nederlandse vrouw durft te laten zien.

La Ligna heeft sinds haar eerste winkels duizenden jonge, zelfstandige vrouwen de kans gegeven zichzelf te zijn: thuis, op het werk en in hun vrije tijd. Elk gevoel een eigen kleur. Elke moment een passende combinatie.
 
Momenteel heeft La Ligna 32 filialen door heel Nederland en een hoofdkantoor met distributiecentrum in Weesp. Met meer dan 100 enthousiaste medewerkers en een onderscheidende, eigen collectie hopen wij jou als gewaardeerde klant te mogen voorzien van onze kleurrijke damesmode.